Lagoon Ocean Resort

Lagun

Lagun is een rustig dorpje op ongeveer 25-30 km afstand van Willemstad. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam. Je vindt in Lagun geen casino`s, grote hotels en discotheken. Juist vanwege de rust en de mooie ongerepte natuur kiezen veel mensen ervoor om in Lagun te verblijven. Dat is juist de toeristische aantrekkingskracht van Lagun en we zullen ons inzetten om de authenticiteit van Lagun zo veel mogelijk te behouden. Voor het bruisende uitgaansleven moet je dus echt in Willemstad zijn. We mogen niet vergeten dat we te gast zijn bij een baai die al heel lang in gebruik is bij de lokale bevolking. Er wordt bijvoorbeeld bijna iedere dag zwemles gegeven aan schoolkinderen.

Iedere dag varen de vissers van Lagun uit en voor de meeste vissers is dit hun enige bron van inkomsten. Deze vis is natuurlijk vers te koop, rechtstreeks bij de vissers. We willen onze gasten er dan ook op attenderen om hier met respect mee om te gaan, want dit wordt heel vaak over het hoofd gezien.

Direct op het complex bevindt zich Bahia Diving (Padi Duikschool), op 300 meter afstand een plaatselijke minimarket, een kerk en op 400 meter afstand een afhaalchinees. Bij de Bahia Beach Bar kunt u gedurende de gehele dag lekker lunchen en eventueel aan het einde van de dag nog een hapje eten.

Op ongeveer 10 minuten rijden vindt u diverse eetgelegenheden met dagschotels en pizza's. Op een afstand van enkele kilometers bevinden zich twee kleine supermarkten. Vlakbij Willemstad bevindt zich nog een grote supermarkt, waar zelfs Nederlandse producten verkrijgbaar zijn. Ook dichtbij liggen de baaien Santa Cruz, Playa Jeremi en Knip baai. De laatste valt zeker onder de mooiste baaien van Curaçao!

De meeste huizen langs de kust zijn tweede huizen. In het weekend is het er wel wat drukker omdat dan de eigenaren van deze "Weekendhuizen" uit Willemstad komen. Zowel Willemstad als Hato International Airport, liggen op ongeveer 30-40 minuten rijafstand. Bovendien rijdt er twee keer per uur een bus naar Willemstad en terug.

Strand

Bahia Apartments & Diving is direct gelegen aan de baai van Lagun. U kunt het strand bereiken via het terras van Bahia. Het strand is openbaar en dus van iedereen. Er zijn genoeg schaduwplekken en om het u helemaal comfortabel te maken kunt u gratis gebruik maken van de strandbedden en strandstoele op het strand. 

Iedere dag gaan de vissers van Lagun de zee op en verhandelen hun vangst op het strand. U kunt verse vis kopen en de prijs is erg gunstig.

Er is van alles te zien op het strand en er zijn altijd wel lokale activiteiten. Lokale bewoners en toeristen komen elkaar tegen en de contacten zijn altijd gemoedelijk en vriendelijk. Indien u het massale en commerciële gebeuren zoekt, dan bent u in Lagun op het verkeerde adres. Topless zonnen wordt niet op prijs gesteld en bedenk dat u de gast bent van een zeer gastvrij land.